Sözlükteki anlamı doğru yolu bulmak, rehberlik etmek olan Mehdi, kıyametin kopmasına yakın gelecek ve Allah-ü Teala’ya inanan müminlere yol gösterecek kişidir. Hz. Mehdi, yeryüzüne adalet getirecek, insanların hidayete ermelerine vesile olacaktır. Peki, Hz. Mehdi kimdir? Özellikleri nelerdir?

İslam dinine göre bazı alametler gerçekleşmeden kıyamet kopmayacaktır. Bu alametlerden biri de Hz. Mehdi’nin gelmesi ve Allah’a iman eden herkesi hidayete erdirmesidir. Beklenen büyük ve küçük kıyamet alametlerinin bazılarının gerçekleşmesi, ahir zamanda olduğumuzu, Hz. Mehdi’nin yakın zamanda geleceğini işaret etmektedir. Fakat ne zaman geleceği kesin olarak bilinmemektedir.

Hz. Mehdi’nin Özellikleri Nelerdir?

Hz. Mehdi’nin gelişi peygamber efendimiz Hz. Muhammed tarafından müjdelenmiştir. Mehdi geldiğinde yeryüzündeki tüm bozgunculuk sona erecek, kötülükler ortadan kalkacak, pek çok insan Allah’ın varlığını ve birliğini kabul edecektir. Hz. Mehdi, dünyaya adalet, barış ve huzur getirecektir.

Hz. Muhammed, Mehdi’nin fiziksel özelliklerinden bahsetmiştir. Peygamberimize göre Hz. Mehdi, güzel bir yüze, açık bir alına ve ince bir buruna sahiptir. Ayrıca alnında küçük bir iz de bulunmaktadır.

Milyonlarca İhtiyaç Sahibi Var!

Milyonlarca ihtiyaç sahibine sen de destek olmak için bağışını yaz ve 'Bağış Yap' butonuna tıkla!

Hz. Mehdi’nin Geliş Alametleri

Kıyametin kopmasından önce gerçekleşecek bir diğer alamet de Yecüc ve Mecüc isimli varlıkların ortaya çıkmasıdır. Bu varlıklar Hz. Mehdi gelmeden önce kötülüklerin yayılmasına sebep olacaktır.

Hz. Mehdi, yeryüzüne adalet getirmek için büyük ve şanlı bir ordu kuracaktır. Onun gelmesine yakın dünyada bozgunculuk artacak, kötülükler çoğalacak, insanlar birbirlerine düşmanlık besleyecek ve masum insanlar zulme uğrayacaklardır. Hz. Mehdi, kurduğu bu büyük ve şanlı orduyla, kötülüklerle baş edecektir. Hz. Mehdi dünyada tam 7 yıl boyunca hüküm sürecek ve Mezopotamya’daki kafirlere savaşacaktır.

Hz. Mehdi ile İlgili Hadisler Nelerdir?

Hz. Mehdi’nin gelmesiyle ilgili bazı hadisler bulunmaktadır. Bu hadisler ise şöyledir:

  • “Çok karanlıklı ve şiddetli bir kısım fitneler gelir. Derken fitneler birbirlerini takip eder. O kadar ki bu Ehl-i Beytimden Mehdî denilen bir zât çıkıncıya kadar devam eder. Sen ona ulaştığında tabi ol ki hidayette olanlardan olasın.”
  • ‘’Sizden kim o güne yetişirse karlar üzerinde emekleyerek de olsa ona katılsın.”
  • “Nebi Sallallahu Aleyhi Vesellem’in isimlendirdiği gibi, mutlaka benim bu oğlum Seyyiddir (Beyefendi, Halim Selim, zarif ve centilmendir.) Yakında onun soyundan, Nebinizin (s.a.v.) adıyla adlandırılan bir adam çıkacak, ahlakında ona (Hz. Peygambere) benzeyecek, ama yaratılışında (beden ve cisim özelliklerinde) ona benzemeyecektir.”
  • “Dalâlete dâvet edilecek. İşte sen o gün bir halife gördüğünde ağacın kökünü ısırarak da olsa ölünceye kadar ona koş.”

Bazı hadislere göre, Hz. Mehdi’nin peygamberimiz Hz. Muhammed’in soyundan geleceği rivayet edilmektedir. Fakat bazı rivayetler de Hz. Mehdi’nin Hz. İsa’dan başkası olmadığını, dünyaya iyilik ve güzellik getirecek kişinin Hz. İsa olduğunu rivayet etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir