İslam, suya çok önem veren bir dindir. Bazı kaynaklarda suyun nasıl içilmesi gerektiğine dair bilgiler verilmektedir. Bu konu hakkında merak edilenlerin başında ise su içerken kıbleye dönmek gerekir mi sorusu yer almaktadır. İmkanlar ölçüsünde su kıbleye doğru dönülerek ve oturarak içilmelidir. Su içmeden önce besmele çekilmelidir.

Suyu Ayakta İçmek Günah Mıdır?

Peygamber efendimiz, ayakta su içmenin günah olmadığını her zaman dile getirmiştir. Hatta suyu zaman zaman ayakta içmiş ve Müslümanlara bunun günah olmadığını göstermiştir. Ayakta su içmek her ne kadar günah olmasa da oturarak içmenin daha faziletli olduğunu söylemiştir.

İslam Dinine Göre Su Nasıl İçilmelidir?

İslam dinine göre su içerken bazı esaslara dikkat etmek gerekir. Çünkü su içerken sağlığa zarar veren hareketlerden kaçınılmalıdır. Suyun ayakta içilmesi sağlığa zarar veren bir davranış olduğundan suyu oturarak içmek tavsiye edilmektedir. Buna ek olarak suyun bodoslama olarak değil de yudum yudum içilmesi İslam dini için önemlidir. Suyun mideye yavaş bir şekilde inmesi, mide rahatsızlıkların oluşmasını önlemektedir. Yavaş yavaş içilen su vücudun dengelenmesini sağlamaktadır. Bu konunun önemini bir hadis ile anlatmakta fayda var. ‘’ Üç nefeste içen kimse suya iyice kanar. Böylece susuzluğu teskin edilmiş olur. Suyu üç nefeste içmek sağlığa daha uygundur.’’ (Müslim, Taharet, 65; Eşribe, 121) Peygamber efendimiz suya çok önem verirdi. Hatta su içen kişilerin, su içtikleri kaba üflememeleri gerektiği konusunda uyarmış ve bu davranışı yasaklamıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir