Kurban kesmek, İslam dini için önemli ibadetlerden biridir. Pek çok Müslüman, çeşitli sebeplerden ötürü kurban keserek Allah’ın rızasını kazanır, af diler ve kestiği kurbanı fakirlere dağıtarak sevabına sevap katar. Şükür kurbanı da hem Allah rızası için hem de Allah’ın verdiği nimetlere şükretmek için kesilen kurbandır. Bu kurbanı kesen kişi, gerçekleşmesini çok istediği bir dileğinin sonuca ermesi ile Allah için kurban keser. Kesilen bu kurbana şükür kurbanı denir.

Şükür Kurbanı Ne Zaman Kesilir?

Allah-ü Teâlâ’nın bizlere verdiği sayısız nimet karşılığında bizler de hem onun rızasını kazanmak hem de ona teşekkür etmek için çeşitli ibadetler yaparız. Bu ibadetlerden biri de şükür kurbanı kesmektir. Şükür kurbanı, herhangi bir zaman diliminde kesilebilen kurbanlardan biridir. Kişilerin çok arzu ettiği bir olayın gerçekleşmesinin hemen ardından kesilebilir.

Şükür Kurbanı Etinden Kimler Yiyebilir?

Şükür kurbanı, adak kurbanına benzer özellikler gösterse de adak kurbanında kesen kişi, kurban etinden yiyememektedir. Fakat şükür kurbanı kesen kişinin, kesilen hayvanın etini yemesinde herhangi bir sakınca yoktur. Şükür kurbanı etinden anne, baba, dede, büyükanne, torunlar ve çocuklar yiyebilir. Komşulardan ihtiyaç sahibi kimseler varsa kurban eti dağıtılabilir.

Bazı kişiler, kurbanlarını bağışlayarak yoksul kişilerin de bu kurban etinden faydalanmasını istemektedir. İnanan Genç Sosyal Yardımlaşma Platformu olarak bizler, bağışlamak istediğiniz şükür kurbanınızı yardıma muhtaç kişilere ulaştırıyoruz. Sizler de yoksul kişileri, sevindirmek ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak isterseniz bağışlarınızı sitemiz üzerinden yapabilirsiniz.

Milyonlarca İhtiyaç Sahibi Var!

Milyonlarca ihtiyaç sahibine sen de destek olmak için bağışını yaz ve 'Bağış Yap' butonuna tıkla!

Şükür Kurbanı Nasıl Kesilmelidir?

Şükür kurbanı kesecek olan kişilerin İslami kesim şartlarına uygun olarak kesim işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Kesilecek olan kurban, özenle seçilmelidir. Daha sonra kurbanda hastalık olup olmadığının kontrolü veteriner yardımıyla kontrol edilmelidir. Eğer kurbanda hastalık çıkmazsa İslami usul ve kaideler göz önünde bulundurulup kesim işlemlerine başlanmalıdır.

Kurban kesilecek hayvanın herhangi bir sağlık sorunu olmamalıdır. Kesim başlamadan önce abdest alınmalı ve şükür kurbanı kesmek için niyet edilmelidir. Kurbanlık hayvana kesim öncesinde veya esnasında eziyet edilmemelidir. Kurban kesilecek ortamın temiz ve hijyenik olmasına dikkat edilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir