Hz. Nuh peygamber, Kuran-ı Kerim’de sık sık adı geçen İslam dininin en önemli peygamberlerinden biridir. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de toplam 28 surede adı zikredilmiştir. Hz. Nuh, tevhid inancına inanmayan kavme, Allah-ü Teâlâ’yı anlatmış, bu kavmi cehennem azabından korumak için mücadele etmiştir. Peki, Hz. Nuh’un hikayesi nedir?

Hz. Nuh, Nuh’un gemisi kıssasıyla bilinmektedir. Bu kıssada Hz. Nuh’un gönderildiği kavim, büyük bir tufanla karşı karşıya kalmıştır. Nuh peygamber, kavmini bu tufana karşı uyarmış ve ona inananlarla birlikte hicret etmek için büyük bir gemi inşa etmiştir.

Nuh Tufanı Kıssası Nedir?

Hz. Nuh döneminde insanlar hâlâ putlara inanıp kendine bile hayrı olmayan bu putlara tapmaktaydı. Allah-ü Teâlâ, putlara tapan bu kavme bir uyarıcı yani Hz. Nuh peygamberi göndermiştir. Hz. Nuh, yoldan çıkmış, zalim ve azgın olan bu kavme Allah’ın varlığını, tek ve biricik olduğunu anlatmış ve bu konuda çetin mücadeleler vermiştir.

Putlara tapan bu kavim, Nuh peygamberin geleceği bildiğini, bir melek olduğunu düşünmüşlerdir. Nuh peygamber ne bir melek olduğunu ne de gaybı bilmediğini yalnızca Allah tarafından gönderilen bir uyarıcı olduğunu bildirmiştir. Verdiği mücadelenin sonunda bu kavmin hala putlara tapmaya devam ettiğini gören Hz. Nuh, Allah’a inanmayan kavmin cezalandırılması için Allah-ü Teâlâ’ya dua etmiştir.

Milyonlarca İhtiyaç Sahibi Var!

Milyonlarca ihtiyaç sahibine sen de destek olmak için bağışını yaz ve 'Bağış Yap' butonuna tıkla!

Allah-ü Teâlâ, Hz. Nuh’un bu duasını kabul etmiş ve kendine inanmayan bu insanları Nuh tufanıyla cezalandırmıştır. Allah, Nuh’tan bir gemi yapmasını ve kendine inanan kişilerle birlikte bu gemiye binmesini emretmiştir. Gemiye binmeyen putperest halkı ise helak edeceğini iletmiştir.

Nuh’un Gemisinin İnşa Edilmesi Sırasında Neler Yaşandı?

Allah-ü Teâlâ, Hz. Nuh’tan bir gemi yapmasını emrettikten sonra Nuh peygamber geminin inşasına hemen başlamıştır. Bu süreçte putperest kavim, peygamber ile alay etmiş ve onu aşağılamıştır.

Hz. Nuh, Allah’a gemiyi nasıl inşa edeceğini, gemi için gerekli olan malzemeleri nereden bulacağını sormuştur. Allah-ü Teâlâ, Hz. Nuh’a ağaç dikmesini ve bu ağaçların büyüdükten sonra gemi inşaatında kullanılacağını söylemiştir. Hz. Nuh peygamber, Allah’ın kendisinden istediklerini yerine getirir.

Aradan kırk yıl gibi bir süre geçtikten sonra dikmiş olduğu ağaçları keserek gemi inşasına başlar. Uzun bir süre sonunda gemi inşası biter. Ardından Allah-ü Teâlâ, her hayvan çiftinden birer tane gemiye bindirilmesini emreder. Ayrıca bu hayvanların yanında tevhid inancına inanan ve Hz. Nuh’un peygamberliğini kabul eden insanların da gemiye bindirilmesini söyler. Hz. Nuh, Allah’ın kendisine emrettiği gibi her hayvanın çiftini ve kendisine inananları bu gemiye alır.

Hz. Nuh’a inanmayan kişiler arasında Nuh’un eşi ve oğlu da bulunmaktadır. Nuh tufanı Allah’ın varlığını kabul etmeyen bu kavme uğradığı vakit helak olanlar arasında Hz. Nuh’un oğlu ve eşi de vardı. Nuh peygamber oğlunun kurtulması için Allah’a dua etse de bu duası kabul edilmemiştir. Tüm inançsızlar Nuh tufanında boğularak acı içinde helak olmuşlardır. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir