Pek çok din alimi Kuran-ı Kerim’de 19 mucizesinin olduğundan bahseder. Bu konu hakkında Kuran-ı Kerim ayetleri de vardır. ‘’Üzerinde on dokuz vardır.’’ ayeti 19 mucizesinden bahsetmektedir. Peki, Kuran’da 19 mucizesi nedir? Gerçek midir? Gelin hep beraber öğrenelim.

Kuran-ı Kerim’de bahsedilen 19 mucizesi sayesinde Kuran-ı Kerim’in şifrelerine erişmek ve onu anlamak kolaylaşmıştır. Kuran’da geçen bu mucizenin neye delalet ettiği hakkında pek çok yorum da bulunur. Bunlardan ilki cehennemde yer alan 19 zebaniyi işaret etmektedir. 19 cehennem bekçisi, cehenneme giden kişilerin buradan çıkmasını engellemek üzere görevlendirilmiştir.

19 mucizesinin bir diğer yorumunda ise Kuran okunmadan evvel çekilen besmelenin 19 harften oluşmasıdır. Allah-ü Teala’nın kıymetli sözlerinin bir araya geldiği Kuran-ı Kerim, besmele anahtarıyla açılır. Bu noktada 19 sayısının değeri artmaktadır.

19 sayısını bu denli özel yapan şey ise bire ve katlarına bölünebilir olmasıdır. Ayrıca bu sayıyı oluşturan 1 ve 9 rakamları en küçük ve en büyük rakam değerini taşımaktadır.

Milyonlarca İhtiyaç Sahibi Var!

Milyonlarca ihtiyaç sahibine sen de destek olmak için bağışını yaz ve 'Bağış Yap' butonuna tıkla!

Alak Suresi ve 19 Mucizesi

Alak suresi, peygamber efendimize ilk inen suredir. ‘’Yaratan rabbinin adıyla oku’’ ayetiyle başlayan bu sure içerisinde de 19 mucizesi yer alır. Bu sure ilk olarak inse de Kuran-ı Kerim içerisinde 19. sırada yer alır. Ayrıca bu surenin 19 ayeti vardır. Cebrail Aleyhisselam’ın Hz. Muhammed’e getirdiği ayetlerin ilk beşi 19 kelimeden oluşur.

Kadir Suresi ve 19 Mucizesi

Kuran-ı Kerim, Kadir Gecesi’nde indirilmeye başlanmıştır. Bu özel günü anlatan Kadir suresinde de 19 mucizesi bulunur. Sureyi oluşturan harflerin sayısı 114’tür. 114 sayısı 19’un tam altı katıdır. Kuran-ı Kerim’in indirildiği geceyi anlatan bu ayette Kuran’da yer alan surelerin tam 114 tane olacağı bildirilmiştir.

19 Mucizesi Tesadüf Müdür?

İslam dinine inanan her Müslüman bilir ki hayatta tesadüf diye bir şey yoktur. Her şey bizleri ve evreni yaratan Rabbimizden gelmektedir. Bu nedenle Kuran-ı Kerim’de yer alan 19 mucizesi de bir tesadüf değildir. Evreni ince hassas bir ayarla yaratan Allah-ü Teala, 19 mucizesini tesadüfen Kuran-ı Kerim’e koymamıştır.

Hz Muhammed’in yanına gelen birkaç sahabe diğer peygamberlerin bir mucizesi olduğunu söyleyerek, Hz Muhammed’in mucizesinin ne olduğunu sormuşlardır. Bunun üzerine Hz Muhammed, ‘’Benim mucizem Kuran-ı Kerim’dir.’’ Yanıtını vermiştir. Kuran ayetlerine bakıldığında içerisinde gerçekten de mucize olduğunu rahatlıkla görebiliriz. Bu mucizeye 19 mucizesi de dahildir.

19 Mucizesinin Önemi

Kuran-ı Kerim’de gizlenen 19 mucizesi, Kuran’ın rastgele yazılamayacak bir kutsal kitap olduğunu göstermektedir. Bir yaratıcının nizamı olan bu kitabın sırlarını anlamak için pek çok alim ve tefsirciler çalışmalar yapmaktadır. 19 mucizesinin derinlemesine araştırılması, bazı sırları da açığa çıkarmıştır. 19 mucizesi sayesinde Kuran-ı Kerim’in bir benzerini getirmek imkansızdır. Bu gerçeği ise şu ayette daha net görebiliriz:

“(Ey Muhammed!) De ki: “İnsanlar ve cinler, bu Kur’an’ın bir benzerini getirmek üzere bir araya gelseler, birbirlerine de yardım etseler, onun bir benzerini getiremezler.” (2).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir